POWERPOINT

                                                                 POWERPOINT 





Powerpoınt projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzeme oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. bir rapor yada teklifin duyurmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır.

powerpoınt kullanarak renkli metinlerle fotoğrafları çizimleri tabloları grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinde diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz.

animasyon özelliğini kullanarak ekrandaki metin ve çizimlere animasyonlar ekleyeceğiniz gibi ses efektleri ve anlatımda ekleyebilirsiniz. üstelik malzemelerin yazılı çıktısını alabilir ve sunuyu yaparken bunları dağıtabilirsiniz.


BİLİNMESİ GEREKENLER 


Sunu : belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş  gelişme sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu  denir

slayt : slaytların birleşmesiyle sunular oluşur.


powerpoınt dosya uzantısı : pptx
oluşturulan sunuları tam ekran görüntülemek  için F5 tuşuna basılır.
slayt gösterisinden çıkmak için klavyeden ESC tuşuna basılır.
seçilen slayttan sunuyu başlatmak için SLAYT GÖSTERİSİNE tıklanır.












SLAYT HAZIRLAMA 

Yeni slayt oluşturmak için önce powerpoınt'i açın.
yeni slayt sekmesinden bir slayt düzeni seçin
isterseniz CTRL+M kısayolunu da kullanabilirsiniz.







SLAYT TASARIMI 
Slayt tasarımı için tasarım sekmesine tıklanır. temalar açılır ve hazır şablonlarından istenilen tema seçilir. aşağıdaki resimdeki sarı dairenin içindeki komutları kullanarak temanızın rengini yazı tipini ve efektleri değiştirebilirsiniz.









SLAYT GEÇİŞLERİ


Geçişlerin  süresini istediğiniz şekilde ilgili yerden ayarlayın. eğer slaytı kendiniz ilerletmek istiyorsanız fare tıkladığında seçeneğini tıklayınız. aksi takdirde slaytınızı ayarladığınız süre doğrultusunda otomatik olarak geçecektir.












http://nerminpunarpowerpoint.weebly.com/slayt-tasarimi-ve-gecisler.html








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POWERPOİNT TEMA ÖRNEKLERİ